Полезно

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩА ВРАТА - "ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН" ЕООД

Вратата е средство да се преминава от едно помещение в друго. Също така осигурява топло и шумоизолация, позволява да премине светлина от една част на дома Ви в друга или изолира напълно дадена стая или помещение от общата част.

Друга важна роля на вратата е нейната визия. С нея може да се постигне топлина и уют във Вашия дом и да му придаде уникален стил и изисканост. Вие лично може да изберете какви да бъдат Вашите врати от материала за изработка, през точните размери на отвора , до вида на заключване и дизайн по ваш вкус. С вратите на „ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН“ ЕООД, Вие може да постигнете всичко това плюс необходимата сигурност за Вас и Вашето семейство.ЛЯВА ИЛИ ДЯСНА

Дали една врата ще бъде лява или дясна се определя, когато застанете пред вратата така че да я отваряте към себе си и поглеждате от коя страна стоят пантите. Ако те са от дясната страна - вратата е дясна, ако те са от лявата страна - вратата е лява.
Пример:

За да изберете дали да бъде лява или дясна вратата се съобразете със следните неща:

- Електрическите ключове за лампите е препоръчително да бъдат от страната на дръжката
- При отваряне на вратата да не се удря в мебел или друг предмет
- При отваряне на вратата да се вижда колкото е възможно по голяма част от помещението

РАЗМЕРИ НА ВРАТИТЕ


Размерите на вратите биват стандартни и нестандартни. Стандартните размери на строителни отвори са:

- врати на баня, тоалетна, килер, мокро помещение - ширина на вратата 70 см.
- врати на спалня, детска, кухня, кабинет - ширина на вратата 80 см.
- врата хол и входна врата - ширина на вратата 90 см.

Стандартната височина на вратите е до 200 см., ширина на касите 15 - 25 см.
Към нестандартните спадат размери, които са различни от горепосочените, но за нас от фирма „ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН“ ЕООД, е призвание, да изработваме интериорни и входни врати специално за клиента по специфични размери. Вие като клиент получавате един напълно уникален продукт изработен специално за Вас. Стандартни или нестандартни ние задължително измерваме всеки един от отворите за съответната врата и изработваме вратата точно за съответния строителен отвор. Предимството е че по този начин независимо от размерите Вие получавате точно желаната от Вас врата и се свежда до минимум къртенето или пълненето около вратата.ВИДОВЕ ОТВАРЯНЕ

1.Класическо- вратата се отваря навътре към помещението. Отваряне навън, най-често се използва при по – малки помещения - бани, тоалетни и др.
2.Отваряне на вратата с плъзгане – плъзгаща врата. Използването на плъзгаща врата е много добро интериорно решение. Все повече навлиза този тип отваряне, много подходящ вариант за преграждане на помещението на две части, за скриване на гардероб или друго помощно помещение.
3.Отваряне на крилото в двете посоки - с помоща на така наречените „летящи панти“ - подходящ вариант при кухни, ресторанти и места с голяма циркулация, и постоянно преминаване.ВИДОВЕ МАТЕРИАЛИ

Най-използваният материал за производство на врати в света е MDF /Medium Density Fiberboard/ - това е материала, който и ние използваме в нашите продукти.
Защо MDF? Защото MDF като материал притежава гладка повърхност, висока здравина, перфектна обработваемост на повърхнината и на ръбовете - предпоставка за много ефектни обработки при производството на врати.
MDF – плоскостите, притежават следните качествени характеристики - еластичност и якост на огъване, плътност, еднородна структура, точност на размерите и дебелините, нищожно набъбване след потапяне във вода /при влагоустойчив MDF/, висока негоримост, ниско съдържание на формалдехид. MDF се явява заместител на масивната дървесина и я превъзхожда от гледна точка на намаляване операциите за обработка и намаляване себестойността на крайното изделие. MDF се явява и заместител на плоскостите от дървесни частици (ПДЧ), като материал с по-високи показатели и даващ възможности за нетрадиционни оформления на крайните изделия, както и за разнообразяване начините за повърхностни довършителни работи.
Върху готовата вече врата от MDF ние поставяме завършващ слой, който може да бъде:1. Естествен фурнир – слой от естествена дървесина/дъб, бук, ясен, махагон, череша, орех, венге, файнлайн, абанос и др./, той придава на вратата уникална визия и перфектна завършеност. Естествения фурнир притежава много добра обработваемост и възможност за постигане на различни видове ефекти, като: хоризонтално разположение на фладера, шахматно, комбинирано, фрезоване, байцване, заобляне на касата на вратата и др. Веднъж направена една врата с естествен фурнир, тя става уникална, защото всяко дърво е уникално по свой начин, където се крие и неговият чар. Вратите с естествен фурнир са врати от най-висок клас – притежаващи визията на масивните врати, но с по – добри качествени показатели.
2.Ламинат - последен завършващ слой на вратата е изкуствен материал - ламинат, който може да бъде гладък или релефен, напълно имитиращ естествената шарка на дървото. Работим с различни видове ламинат – дъб, орех, венге, избелен дъб, махагон и др. Ламинираните врати могат да бъдат плътни – гладки или остъклени в различни видове прави форми. За видовете остъкления посетете нашия каталог остъкления.

3.Боя – боядисани/лакирани врати/ МДФ врати с последен завършващ слой полиуретанов лак – боя, с избор от над 800 цвята. Подходящи за помещения с изчистен дизайн и възможност за пълно съответствие на цвета на вратата и стената. Възможност за двуцветни врати, опция за матов или гланцов/блестящ/ завършек на цвета. При тези врати има възможност за фрезоване и остъкление по избор.

ПОДДРЪЖКА

Вратите произведени от фирма „ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН“ ЕООД са изключително лесни за поддръжка. Почистването на крилата и касите може да правите с най-обикновена кърпа за почистване, по същия начин както почиствате всички останали мебели. Повечето препарати за мебели са подходящи. Не почиствайте и търкайте вратите с абразивни почистващи препарати или обратната страна на гъбите за търкане и миене на съдове, рискувате да повредите последния слой лаково покритие на вратата. При почистване на вратите една микрофибърна кърпа е напълно достатъчна.
"ЕС БИ ЕС ДИЗАЙН" ЕООД

Този сайт не поддържа браузър Internet Explorer 6 поради причини със сигурността. Моля използвайте версия 7 или по-висока.